För att hålla mer uppdaterade till våra medlemmar och sympatisörer har vi startat en informations dokument som vi kallar för "Nyhetsblad". Följande är den första:

 

Nyhetsblad maj 2017

 

Medborgarförslaget kommer att behandlas den 18 maj 2017 i Rinkebyskolan

Det är viktigt att så många som möjligt kommer till en öppen frågestund mellan 18:00 till 18:45 i stadsdelsnämndens sammanträde för att heja eller skrika lite när vårt ärende behandlas. Vi bör vara där 17:45 för att koordinera hur kan vi ställa frågor och påverka beslutet positivt. Om du vill läsa mer om medborgarförslaget klick här: Ekoenhet i Stockholm

Idag, onsdag 17 maj, blev Damir och Anita intervjuade om medborgarförslaget för Radio p4 och filmade på odlingen. Sändningen blir imorgon torsdagen de 18 maj mellan kl 12 och 13 (troligtvis 12:30) kommer reportaget kommer att sändas i P4 Stockholm. Går att lyssna på oss genom Sveriges Radios app eller i FM, eller på dator. I samband med det kommer att läggas upp en förkortad version som webbartikel med ljud och bild på P4 Stockholms hemsida http://sverigesradio.se/stockholm

 

Nu är arbetet för den här säsongen i Hjulsta ekoodling på gång

Odlingsgruppen som består för tillfället  av Rafael, Carlos, Jorge, Anita, har börjat med förodlingar och många andra uppgifter som behövs i vår odlingsplats.

Vi har också möjligheter att sälja jordärtskockor på halva pris (full pris 50) till alla våra kunder och medlemmar. Alla som hjälper till kan få gratis några kilo. Dessutom har vi massor av de goda vilda grönsakerna såsom kirskål och brännässlor.

 

Vi har möjligheter att arrangera evenemang på vårt ställe.

En studie cirkel grupp som heter ”Peruanos en Suecia” Har planerat ett politiskt öppet möte lördagen den 3 juni från 14-20 i Hjulsta ekoodling.

Mötet kommer att ha ett program där kommer att behandlas bl.a. ”Ecosocialism” som vår tids ideologi för att rädda vår planet och andra ämne såsom permakultur och ekoodling. Kommer att finnas mat och fika möjligheter. mer detaljerade program kommer vi att publicera på esp.raggi.se

 

 

Tre nya aktivister förstärker föreningen för Den GULLIGA Folkrörelsens styrelse

I samband med vårt årsmöte blev integrerade i vår styrelse två nya aktivister Kari som troligen sitter som kassör och An som sekreterare och senare har också accepterat att vara med  i styrelsen Kristina. Vi har inte bestämt än hur posterna skall delas i styrelsen.

 

 Kom gärna med förslag till vår Nyhetsblad som ansvaras av Anita Karp