Välkommen

 

OBS! följ meny uppe för att läsa  webbplatsen! vänster funkar inte bra.

Las mer om oss Här: http://www.gulliga.se/Dokument  
länk till medborgarförslaget: http://ekoenhet08.raggi.se
/

 Föreningen  för DGF informerar:

1)      Tidningen ”Syre” besöker vår förening och aktivisterna ordnar en arbetsdag.

Lördagen den 20 oktober 2018 kl 11:00 besöker en journalist från tidningen ”Syre” till vår förening till Hjulsta ekoodling (hjulstaodling.gulliga.se). Aktivisterna samlas vid 10 tiden och lagar mat, skördar, diskuterar, m.fl.  Senare vid 13 tiden åker vi till Hästa gård för att kolla på platsen och rapportera om vår mark ockupation.  Vår protest aktion fortsätter tack vore våra aktivister och sympatisörer. Slutdatum för ockupationen finns inte, allt beror på hur svarar PEAB och de andra aktörerna. Föreningens kampmoral är hög därför att vi kämpar för omställning i samhället genom etablering av en klimatvänlig stadsodling enligt vårt medborgarförslag.

OBS! I samband med vår arbetsdag skänker vi bort en del av våra grönsaker och/eller säljer resten billigt.

2) Styrelsen i vår förening skickar brev till både PEAB och bonden i Bögs gård

Styrelsen har skickat ett brev till byggföretaget PEAB som har fått kontraktet från Stockholms Stad för att förvalta ”Hästa gård”. I brevet informeras om vår förening, syftet med vår protest aktion och vi erbjuder till möjligheter till sammarbete.  Ett andra brev skickades till Anders Ström som är ägare till Bögs gård med ungefär samma innehåll som i det första brevet.

3)      Pumpaupprorfesten i söndagen den 16 september blev en succé

Trots att vi inte fick så många människor som förväntades evenemanget blev en succé. Alla punkter i programmet följdes. Bilder och mer information om festen uppmärksammades i nyhetsbyrån i Järva som är en nättidning. Klick gärna på länken här : http://www.nyhetsbyranjarva.se/pumpa-party/

4)      Snart kommer kallelse till DGF:s årsmöte som kommer att bli festligt.

Styrelsen har förberet färdig alla handlingar till vår föreningensårsmöte för 2017. Snart kommer att skickas kallelsen till alla våra medlemar och sympatisörer.