Andra veckans kort utvärdering av hungerstrejken på Akalla torg-Stockholm

Jag har utvärderat den första veckans hungerstrejk som en vecka med en positiv utveckling. Det var p.g.a  insatserna som görs av en grupp aktiva människor som stödjer hungerstrejken och kampen för att rädda Akalla eko-odling,  som jag  och Studiefrämjandet drev. Denna grupp kallas jag för ”stödgrupp”

I den andra veckans händelser finns inte så mycket stora framgångar men kan jag nämna några positiva och negativa händelser.

Positiva händelser:

Nästan alla i stödgruppen tycker att utan hungerstrejken skulle alla glömt nedläggning av Akalla eko-odling.

Folk som passerar hungerstrejkplatsen är bättre informerat och börjar visa mer intresse för att engagera sig och hjälpa till på olika sätt. Stödgruppen till hungerstrejken har varit väldigt aktiva så att de har utfört t.ex. följande aktiviteter: ringa till massmedia, kallat till ett möte i Hästa gård, utveckla nya projekt, kontakta skolor och myndigheter, o.s.v.

 Idag kl 11:00(måndagen den 25 mars 2013) har jag fått ett samtal från en tjänsteman på Trafikkontoret, som troligen har varit pressad via telefonsamtal av folk. På samma sätt har ca. kl 16 dykt upp en lokal nyhets redaktion ABC  från  Sveriges Television.

Denna vecka började vi med en ekonomisk insamling för att finansiera en del av kostnaderna i hungerstrejken och tillståndskostnader för våra kaniner hos Länsstyrelsen, som utgör ca 6000 kr.  I hela veckan fick vi ca 1000 kronor.  Om vi inte vinner kampen, och inte kaninerna får vara kvar, går pengarna till Föreningen för DGF.

Antalet insamlade namnteckningar närmar sig till 600st. Vilket är mycket, för att vara stöd framförallt från den lokala befolkningen i Akalla.

Det var också positivt med alla lärdommar och erfarenhet att utföra en Hungerstrejk- demonstration på torget mitt i vinterväder. Vi hittade olika lösningar för problem söm dök upp.

Negativa händelser

Det finns fortfarande personer som finns både i vår Förening för DGF och utanför som skulle ha visat en mer aktiv solidaritet för hungerstrejken. Vilket skulle ge ännu mer framgångar och kanske snabbare effekt för att uppnå målet.

I två tillfällen har våra insamlingspengar blivit stulna. I den första tillfälle blev en ungdomsgäng som  tog ca. 400 kr och i den andra tillfälle ca 200 kr. Detta kan det bero på den högsta arbetslösheten i området för hela Stockholm, både för ungdomar och vuxna..  Vi gjorde inte polis anmälan men vi har berättat för den lokala massmedia ”Mitt i Kista”. Som förväntas att skriva om detta.

Mitt hälsotillstånd har försämras lite. Jag har tappat ca 7,5 kilo och jag känner mig ganska svag för att röra på mig. Jag har också fått lite smärta i magen som är symptom för magsår, Kanske har jag inte druckit tillräckligt med vätska. Alla i stöd gruppen vill att jag slutar med hungerstrejken och fortsätter bara med torg för att fortsätta med kampen i framtiden.  Men jag kan orka mer tills åtminstone kommer flera från massmedia och dyker upp bättre lösningar för att uppnå målet med hungerstrejken.

Några planer för den sista veckans hungerstrejk.

Alla insatser har börjat ge någon resultat men fattas lite mer för att uppnå målet men kampen fortsätter. Jag tycker att ”Den sämsta kampen är den som inte utförs”.

I samband med slutet av polistillståndet(söndagen den 31 mars 2013) kommer att avslutas den förta perioden av torgockupationen för att rädda Akalla eko-odling.

 Ansökan av ett nytt polistillstånd för fortsättning av torgdemonstration från och med den första april överväger jag, i så fall skulle ske med hjälp av andra organisationer och krafter och kanske på Sergels torg.

Jag har pratat med flera i stödgruppen för att organisera en öppen torgmanifestation för att avsluta den första perioden av hungerstrejken. Vilket kommer att arrangeras söndagen den 31 mars 2013 kl 11:00 på Akalla torg. Välkomnas alla tips för utveckling av ett program för manifestationen. Vi tänker bjuda på uppträdande artister, talare, mfl.

Mvh

Rafael

070-3411143