Detta skrev Eric Scarfone

Hej Rafael
Snälla tror mej att jag är ledsen… Men det behövs inte vara så. Framtiden i området kan inte vara baserad på en "kamp" inte ens en "guérilla".
Människor, speciellt dom som är  bosatta runt järva har redan tillräckligt med livs besvär.

Vad behövs är konstruktiv samarbete mellan alla inblandade i respekt av reglerna.
 Det är den enda väg till ett hållbart projekt. Vad du har framfört under ansvar av Studiefrämjandet har varit fantastiskt och exemplar.
Låt det förbli så snälla. Det finns ingen "fiende" och att dra sej tillbaka i lugn är ingen kapitulation. Tvärtom det skulle demonstrera ansvar och förståelse.
Att nämna "fiender" dom som bara försöker göra sitt jobb, att uppmana människor att "ta upp kampen" är helt fel och motverkar svårt allt konstruktiv arbete.
Rafael jag be dig att återigen bli ett positivt exempel istället för att visa vad som INTE borde göras.
Eric

Rafaels svar

Hej Eric!

Jag vill inte göra en personlig grej av detta med avhysningen av Akalla eko-odling. Men du borde förstå att jag inte förväntat mig att du använder "Hästa gård Vänförening" s namn för att ge 100 % stöd till tjänstemän (såsom Åsa Wigfeldt och Bodil Hammarberg) som styrs av den nuvarande politiska majoritetens syn på vårt GULLIGA gräsrotsinitiativ

 Personer såsom Anita Karp (här finns hennes brev: http://www.odling.eko08.net/index.php/om-oss) och många andra volontärer som har varit nära odlingen kan inte se någon skillnad mellan perioden som jag var ansvarig för Studiefrämjandet och det sista året med den så kallade "gerilla odlingen"(som vi kallar den på skoj). Den enda skillnaden är att jag inte har haft skriftligt kontrakt.  Dessutom, om min förening inte hade odlat som vi gjorde skulle det bara ha vuxit ogräs istället. Är det bättre?

Du måste förstå att jag inte är mot Naturskogs verksamhet och affärsintresse, tvärtom jag har alltid rekommenderat våra kunder att köpa deras produkter såsom kött och ägg.

Däremot vill jag inte acceptera att Peter, som i princip bara odlar djurfoder i 98 ha, ska utestänga vår förening och därmed driva bort en ekologisk grönsaksodlingsverksamhet på mindre än två ha som producerat billig, frisk och ekologisk mat. 

Genom dina attityder har du tagit ställning för etablissemangets privilegierade klassintresse om Hästa gård, som kommer att producera kött som kostar 250 kr per kilo framöver. På så sätt blir folk som har inte råd automatiskt exkluderade. Min förenings syfte är bl.a att verka för ett rättvisare samhälle i harmoni med naturen och därför kommer jag att jobba för att gynna alla. I längre perspektiv vill vi folkbilda människor som vill lämna städerna genom att bli nya bönder och Permakulturister.

Observera att jag inte smutskastar Peter och Naturskog utan att det är han som trampar på oss genom att brutalt stänga av vatten och el utan dialog och genom att underteckna en ansökan för avhysning av kronofogden den 21 januari 2014 kl 09:00.

Du pratade om dialog mellan partner. Jag vill att du ska prata sanningen. Jag har alltid och upprepade gånger bett om en dialog både till tjänstemän som Bodil och Peter men aldrig har de accepterat mig. Det kallar jag för smygrasism och odemokratiskt beteende. Framtiden kommer att tala vem som har folkstöd på sin sida.

Om du vågar, får du gärna kalla till ett öppet diskussionsmöte i Hästa gårds vänförening, där jag är också medlem. Om du vill kan vi ta en offentlig diskussion med bevis och fakta i handen. Kanske dina granar skulle ta ställning för att rädda Akalla eko-odling och inte som du som kämpar för att avveckla och smutskasta mig som person.

Jag vidhåller att samhället behöver omställningsalternativ och Permakultur är en av dem. Om det inte går att utveckla just i Akalla eko-odling, för att du och dina medel klassgranar ska leva i lugn och ro, kanske det finns andra människor som vill rädda vår verksamhet och i och med detta Moder Jord.

Jag själv vill bara hungerstrejka utan att skada någon (om polisen tillåter mig) på Sergels torg och väcka folkets intresse för natur intelligens och omställning i samhället. Jag har ingenting att förlora bara min fattiga kropp, men samhället förlorar ganska mycket när Akalla eko-odling forsvinner. Kanske jag är helt galen och lite olydig till de stenhårda regler som byråkraterna vill tvinga mig men jag är stolt över mina insatser i vår verksamhet och i omställningsrörelsen de senaste åren.
Mvh
Rafael
mobil 0046(0)70 3411143
rafael05(at)yahoo.com